Over dit blog

Van intelligente zorgrobots tot efficiƫnte plastic zonnecellen en van geparfumeerde benzine tot gekweekte hartkleppen: het onderzoek aan de TU/e is enorm breed en constant in beweging. Als wetenschapsvoorlichter loop je met regelmaat tegen verrassingen aan; tegen leuk, nuttig, grensverleggend of gewoonweg gaaf onderzoek. Om dat allemaal zo goed mogelijk in beeld te hebben gaan wij, wetenschapsvoorlichters Barry van der Meer en Ivo Jongsma, met regelmaat op bezoek bij onderzoekers met de vraag: wat doet u precies en waarom? Op dit blog doen we verslag van die gesprekken.

Ivo (1971) studeerde aan de TU/e, werkte vijf jaar bij een ingenieursbureau gericht op micro-elektronicafabrieken, en maakte daarna de overstap naar de journalistiek. Hij werkte als verslaggever en eindredacteur bij onder meer Dagblad De Limburger en later bij Cursor, het universiteitsblad van de TU/e. Vanaf 2010 is hij wetenschapsvoorlichter. 

Barry (1984) studeerde natuurkunde aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn bachelor ontdekte hij dat het leven als onderzoeker hem niet lag, en dat hij veel liever aan anderen wilde laten zien hoe leuk en belangrijk natuurkunde en wetenschap is. Na een master wetenschapscommunicatie met stages bij Leidsch Dagblad, Quest en het tv-programma Nieuwslicht begon hij als zelfstandig wetenschapsjournalist. Hij schreef onder andere voor KIJK, Kennislink en NWT (nu NewScientistNL). Begin 2013 ging hij een nieuwe uitdaging aan als wetenschapsvoorlichter bij TU/e.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op dit blog? Stuur ons dan een e-mail. Dan krijgt u in het vervolg een e-mail bij elke nieuwe post. Het gaat om gemiddeld maximaal 1 mail per week. Voor aanmelding (of afmelding) stuur een mail naar b.v.d.meer@tue.nl of i.l.a.jongsma@tue.nl.